Haal en breng-service

Dani heeft op school als thema ‘beroepen’.

Ze moesten iets meenemen van het beroep van hun ouders en daar dan wat over vertellen. Leuk hoor, wij vragen elke dag wie er vertelt heeft en waarover. We zijn zo benieuwd wat alle ouders doen, van een aantal weten we het al, maar nog niet van iedereen.

“Mama wat is jouw beroep?” Moeilijke vraag hoor!

“Ik ben moeder” Tsja, dat zijn de moeders die een beroep hebben ook. “Ik heb geen beroep, mama werkt niet” Au… dat voelt niet helemaal goed, net of ik niks doe.”Wat doe je dan?” “Voor jullie zorgen. Zorgen dat jullie kleren schoon zijn. Zorgen dat er eten in huis is en koken zodat jullie ’s avonds kunnen eten zodat jullie geen honger hebben en kunnen groeien. Jullie naar school brengen en weer ophalen.”

Dat is het! Ik heb een haal en breng-service!

Ik breng jullie naar school en haal jullie weer op.

Ik haal boodschappen en ik breng ze naar huis.

Ik breng de was in de wasmachine en ik haal het er weer uit als het schoon is en moet drogen. Daarna haal ik de was van het wasrek, vouw de kleren op en breng ze naar jullie kamer en leg ze in de kast.

Ik haal de bezem uit de kast, veeg de kamer en breng hem weer terug.

Ik haal de vaatwasser leeg en breng alles naar de kast en zet het op de goede plek.

Ik haal de spullen die jullie laten slingeren van de grond en breng ze waar ze horen.

Als ik het zo lees heb ik het ontzettend druk met dat halen en brengen. Alleen al 4x per dag heen en weer naar school. Mijn km-teller zegt dat dat ong. 8 km is en dat ik daar 40 min over doe. Vorige week was het 37 km. Op woensdag is het wat minder, maar toch ook halen van judo. Eigenlijk zouden we ook nog 2x per week naar het zwembad moeten op de fiets, dat is dan 2x 12 km. Met die hoge fietsbrug zouden we er dan 2x een uur over doen. Dat is op het moment een beetje te veel, maar dat is toch weer 2x brengen en halen, dit keer met de auto.

En ik maar denken dat ik niks deed!

Sorry, the comment form is closed at this time.